2021

Solum har leveret jord til roterende busk

Roterende busk2

Solums jord bliver anvendt til mange spændende projekter. Seneste skud på stammen er kunstværket ”Push a Bush” af Johna Hansen. Værket kan henover sommeren opleves foran Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Kunstværket består af en busk med et håndtag, som man kan bruge til at dreje busken. Solum har leveret den jord, som busken står i. Der er tale om den særlige ”TaghaveMuld”, der har den egenskab, at den holder godt på vandet. Dermed skulle busken gerne kunne klare sig igennem en tør og varm sommer.

Bobler
Kunstværket er en del af Museet for Samtidskunsts udstilling ”Bobler”. Udstillingen er lavet som en midlertidig kunstrute med i alt 15 forskellige kunstværker. https://www.samtidskunst.dk/udstillinger/bobler-en-kunstrute-gennem-byen

Johna Hansen fortæller, at hun med sit kunstværk lod sig inspirere af området omkring Vikingeskibsmuseet.

”Jeg havde på en gåtur i området lagt mærke til, at haverne er meget pyntede. Hækkene spiller i den forbindelse en vigtgitg rolle. For eksempel som pynt i sig selv eller som afskærming. Jeg begyndte mentalt at kategoriserer hækkene efter deres funktion, og deraf opstod idéen med at lave en hæk og give den en særlig funktion” fortæller Johna Hansen.

Hækkens funktion er blandt andet at indgå i en form for dialog med omgivelserne og herunder den lille ”uatoriserede” sti, som kunstværket er placeret på. En sti, der er opstået ved, at folk har skudt genvej henover græsplænen foran vikingeskibsmuseet.

”Alt efter hvordan du vender busken, opstår der nye rum. Du kan for eksempel vende busken, så den blokerer for stien”, forklarer Johna Hansen.

Det var en større proces at skabe kunstværket i praksis, og derfor har det også været vigtigt at skaffe den rigtige jord, så busken ikke går ud. Det var på anbefaling fra en af Roskilde Kommunes landskabsarkitekter, at Johna Hansen blev opmærksom på jorden fra Solum.

Du kan læse mere om TaghaveMuld her. https://solum.dk/onewebmedia/TaghaveMuld%202021.pdf

Nyhedsoversigt